Over Karel

Karel Barten (1982) begon op 6 jarige leeftijd met muziek maken. Eerst blokfluit alvorens na een jaar over te stappen op piano. Na het behalen van een SPW diploma werd hij op zijn 19e toegelaten aan De Vrije Muziek Academie voor hoofdvak Piano bij Huub Jansen welke hij echter na 3 jaar verruilde voor hoofdvak Klavecimbel eerst in Zwolle bij Chris Farr, daarna aan de Schumann Academie bij Henk van Zonneveld.
Momenteel studeert Karel als zanger (bariton)  aan het conservatorium in Tilburg. De eerste 2 jaar op de Oude Muziek afdeling bij Ildikó Hajnal en na het sluiten van deze afdeling vanaf het 3e schooljaar op de afdeling Solozang bij Xenia Meijer en Sinan Vural.
Sinds dit schooljaar volgt Karel luitlessen bij Michiel Niessen.

In opera’s vertolkte Karel de rollen van Sprecher, Priester en Geharnischte Mann in Mozart’s “Die Zauberflöte”, in “Les Dialogues des Carmelites” van Poulenc de Officier en zong hij in het koor mee in “Dido and Aeneas” van Purcell. In Sullivan’s “The Zoo” vertolkte Karel de rol van Thomas.

Karel is dirigent van het Arnhems Mannenkoor Die Gelresanghers te Arnem, jongerenkoor Don Bosco ook te Arnhem en kamerkoor Good Company te Nijmegen.

Daarnaast werkt hij sinds zijn 14e als kerkorganist en sinds de laatste jaren als piano en zangdocent. Karel is als zanger verbonden aan zijn eigen ensemble Scherzi Musici en Cantores Sancti Gregorii van Ján Janovcick.
Ook zingt Karel geregeld mee met Audivi Vocem o.l.v. Eize Leertouwer en FBach o.l.v. Arjan van Baest.

Sinds januari 2016 werkt Karel als improv-pianist bij de improv-comedy groep EasyLaughs te Amsterdam.

In de zomer van 2015 heeft Karel samen met luitist Jasper Michels een zangweek verzorgd voor Chamaret Chantant te Valensole (Fr.) met Madrigalen rondom Monteverdi.

Comments are closed.